Bestek- of technische omschrijvingen


Bestek Of Technische Tekening

Bestek

Een bestek is een omschrijving van het uit te voeren bouwwerk met daarin de administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden. Daarnaast worden in een bestek ook garantiebepalingen en aansprakelijkheden opgenomen. Op basis van het bestek en de tekeningen kunnen aannemers een prijsopgave maken. Het goed en zorgvuldig schrijven van een bestek kan veel problemen en verrassingen achteraf voorkomen. Door het nauwkeurig beschrijven van de prestatie-eisen in een bestek, zal de prijsvorming sneller en concreter plaatsvinden en is het helder omschreven aan welke eisen het bouwwerk moet voldoen.

Technische omschrijving

In een technische omschrijving zijn de bouwkundige oplossingen voor een project vastgelegd. Het is een vereenvoudigde versie van een bestek en wordt vaak gebruikt voor wat kleinere en minder complexe bouwprojecten. Bij grote en complexe bouwwerken is de technische omschrijving een deel of de basis voor een bestek. Belangrijk om te weten is dat bij het enkel schrijven van een technische omschrijving, in tegenstelling tot bij een bestek, de kans op problemen tijdens of achteraf de uitvoering groter is. Dit komt doordat het bestek meer informatie en bepalingen bevat dan een technische omschrijving.

Diensten naast bestek- of technische omschrijvingen

Naast het schrijven van bestek- of technische omschrijvingen kunt u bij Moesbergen voor nog veel meer terecht. Wij maken namelijk ook ontwerp– en werktekeningen, kostenramingen, aanbestedingen en bieden bouwbegeleiding aan. Bij Moesbergen bouwadviesbureau kunt u dus voor veel zaken terecht gericht op bouwprojecten. Interesse in een bestek of een technische omschrijving? Neem dan eens contact met ons op, dan bekijken we graag gezamenlijk de mogelijkheden!

 

Waarom Moesbergen?

  • Creatief en efficiënt
  • Praktisch en ervaren (sinds 1987)
  • Vrijblijvende offertes en kennismaking
  • Kwaliteit en duurzaamheid
  • Duidelijke afspraken