Bestektekeningen


Bestektekeningen zijn essentieel voor het realiseren van een bouwproject. Alles gedetailleerd beschrijven zorgt voor het eindresultaat dat u voor ogen heeft. Bij Moesbergen Bouwadviesbureau helpen wij u met verschillende processen van uw bouwproject.

Wat zijn bestektekeningen?

Tijdens het ontwerpproces van een gebouw worden verschillende tekeningen gemaakt. Deze tekeningen gaan van globaal naar steeds gedetailleerder. Nadat het Definitief Ontwerp vaststaat wordt een bestektekening gemaakt. Hierin staan de exacte bouwprestaties beschreven, in het ontwerp zijn dan geen grijze gebieden meer. Een aannemer is verplicht de werkzaamheden volgens de bestektekening uit te voeren. Alle gegevens die een aannemer nodig heeft voor realisatie van het bouwproject staan hierin vermeld.

Het ontwerpproces

De eerste stap van het ontwerpproces is het opstellen van een Programma van Eisen (PVE), hierin staan alle wensen omschreven. Dit is de basis voor een ontwerptekening. Naast het maken van een ontwerp- en bestektekening is ook een werktekening interessant om te maken. Denk bijvoorbeeld aan een electraplan, staaloverzicht of een installatietekening. Met al deze tekeningen weet de aannemer precies wat hij moet realiseren en weet de opdrachtgever wat hij kan verwachten. Verder worden technische tekeningen gemaakt om te zorgen dat alles volgens de planning loopt. Hier staan alle technische aspecten uitgewerkt als een palenplan, funderingsoverzicht en dakconstructie. Voor iemand die niet helemaal thuis is in deze ontwerpfasen kan een 3D-visualisatie een beter inzicht bieden. Deze visualisaties zorgen voor veel duidelijkheid en u ziet direct een fotorealistische animatie van uw project.

Tijd om te bouwen

Zodra de bestekstukken klaar zijn en de aannemer gekozen is kan het bouwproces beginnen. Bij het bouwproces kan het prettig zijn bouwbegeleiding in te schakelen. Een bouwbegeleider gaat als tussenpersoon aan het werk tussen u en uw aannemer. Dit draagt bij aan een duidelijke communicatie met de aannemer en u weet precies wat er gaat gebeuren. Mocht bouwbegeleiding gewenst zijn, ook dan staan wij voor u klaar. Na het bouwen volgt het mooie moment: de oplevering. U loopt samen met de aannemer alles langs en alle bouwtechnische fouten worden genoteerd in een officieel document. Voor het bouwwerk daadwerkelijk gebruikt mag worden moet dit document in orde zijn. Het is dan de taak van de aannemer om beschreven problemen binnen een bepaalde tijd op te lossen. Zo heeft u aan het eind van het bouwproces een bouwwerk om trots op te zijn.

Uw wensen, uw bouwproject

Van ontwerp tot oplevering staan wij bij Moesbergen Bouwadviesbureau voor u klaar met onze expertise. Zo hebben wij onder andere gewerkt aan de bouw van scholen, bouwmarkten en landhuizen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat mogelijk is. Wij kijken graag samen met u naar alle mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen. Wij helpen u het resultaat te krijgen dat u voor ogen heeft. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend persoonlijk advies of neem een kijkje in onze afgeronde projecten.

Waarom Moesbergen?

  • Creatief en efficiënt
  • Praktisch en ervaren (sinds 1987)
  • Vrijblijvende offertes en kennismaking
  • Kwaliteit en duurzaamheid
  • Duidelijke afspraken