Ontwerptekeningen


Voor een bouwproject zijn ontwerptekeningen nodig. Dit is een van de eerste stappen van het realiseren van een bouwproject helemaal naar uw wens. Wij maken ontwerptekeningen in verschillende fasen van het bouwproject. Elke stap is een nieuwe ontwikkeling. Een nieuwe ontwikkeling gaat soms gepaard met aanpassingen, deze aanpassingen verwerken wij in de ontwerptekening.

Wanneer ontwerptekeningen?

Voor het ontwerpen stellen wij eerst samen met u een Programma van eisen  (PVE) op. In dit PVE staan al uw wensen omschreven. Dit is de basis voor het Voorlopig Ontwerp. Wij toetsen eerst het PVE aan het bestemmingsplan van de gemeente voor wij beginnen met de ontwerptekeningen. Na het opstellen van het Programma van eisen maken we een eerste schetsplan, het Voorlopig Ontwerp (VO). Dit VO spreken we samen met u door en passen wij desgewenst aan. Zodra het volledig aan uw wensen voldoet, is de ontwerptekening een Definitief Ontwerp (DO). Het DO is het ontwerp dat ingediend wordt bij de gemeente voor vooroverleg. In dit vooroverleg toetst de gemeente het ontwerp aan het bestemmingsplan en legt het vervolgens voor aan de welstandscommissie*.

Ontwerptekening goedgekeurd, en nu?

Na goedkeuring van de welstandscommissie werken wij de ontwerptekening verder uit met alle belangrijke informatie voor het bouwproject. Deze uitgewerkte versie is de bestektekening. Hierin staan de gegevens die de aannemer nodig heeft voor realisatie van het project. Naast een ontwerp- en bestektekening kan het voor de uitvoering interessant zijn om ook een werktekening te maken. Denk hierbij aan een electraplan, installatietekeningen, staaloverzichten,  plafondoverzichten, traptekeningen etc. Zo weet een aannemer precies wat hij moet maken en weet de opdrachtgever precies wat hij krijgt. De technische tekeningen worden gemaakt om te zorgen dat alles volgens planning verloopt. In deze tekeningen staan alle technische aspecten uitgewerkt als een palenplan, funderingsoverzicht en dakconstructie. Om al die bouwkundige tekeningen makkelijk leesbaar te maken zijn 3D-visualisaties een ideale oplossing. Deze visualisaties zorgen voor veel duidelijkheid en u ziet direct een fotorealistische animatie van uw project.

Tijd om te bouwen

Zodra de bestekstukken klaar zijn en de aannemer gekozen is kan het bouwproces beginnen. Mocht bouwbegeleiding gewenst zijn staan wij ook voor u klaar. Een bouwbegeleider gaat als tussenpersoon aan het werk tussen u en uw aannemer. Zo weet u precies wat gaat gebeuren en blijft er een goede communicatie met de aannemer. Zodra de bouw is afgerond volgt de oplevering. Tijdens de oplevering loopt de opdrachtgever samen met de aannemer alles door en worden alle bouwtechnische fouten beschreven in een officieel document. Dit moet genoteerd zijn voor het bouwwerk gebruikt kan worden. De aannemer lost binnen een bepaalde tijd de beschreven punten op. Zo heeft u aan het eind van het project een bouwwerk om trots op te zijn, zonder bouwtechnische fouten.

Contact

Met onze expertise geven wij u graag persoonlijk advies over uw bouwproject. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Waarom Moesbergen?

  • Creatief en efficiënt
  • Praktisch en ervaren (sinds 1987)
  • Vrijblijvende offertes en kennismaking
  • Kwaliteit en duurzaamheid
  • Duidelijke afspraken