Kostenramingen


Moesbergen Bouwadviesbureau helpt u gedurende het gehele proces rondom uw bouwproject. Daar horen ook de kostenramingen bij. Voorop staat dat uw project financieel haalbaar is. Daarom is het belangrijk dat u vooraf al het kostenplaatje grotendeels voor ogen hebt. Een kostenraming is minder nauwkeurig dan bijvoorbeeld een begroting, maar geeft al wel een goede indicatie van uw projectuitgaven. Zo kunnen financiële tegenvallers worden vermeden. Moesbergen kijkt graag met u naar de geldelijke mogelijkheden.

Waar bestaat een kostenraming uit?

In een kostenraming komen vaak verschillende onderdelen terug, afhankelijk van het bouwproject. Kosten waar u aan kunt denken zijn bijvoorbeeld bouwkosten, vastgoedkosten, engineeringskosten en overige bijkomende kosten. Het onderscheid in bepaalde kosten maakt het makkelijker om eventuele wijzigingen toe te passen of fouten op te sporen. Moesbergen kijkt samen met u naar welke van de volgende onderdelen voor u van belang zijn:

  • Directe kosten. Dit zijn de kosten die rechtstreeks toe te wijzen zijn aan het eindresultaat van het bouwproject.
  • Toeslagen. Toeslagen zijn gerelateerd aan de directe kosten. Ze dekken de kosten die onvermijdelijk zijn, maar geen waarde toevoegen aan het project.
  • Indirecte kosten. Er zijn genoeg essentiële financiën die geen direct verband houden met het eindresultaat. Dit zijn de indirecte kosten.
  • Escalatie. Als de uitvoering van uw project een lange(re) tijd in beslag gaat nemen, kan het zijn dat u te maken krijgt met prijsveranderingen als gevolg van veranderende marktomstandigheden. De financiën worden dan op deze manier gedekt.
  • Onvoorziene kosten. Het is altijd verstandig om een ‘potje’ op de kostenraming te hebben in het geval van onvoorziene kosten.

Een betrouwbare en realistische kostenraming

Bij een kostenraming is het van belang dat er een zo realistisch mogelijk beeld ontstaat van de uit te geven kosten. Moesbergen neemt daarbij het Programma van eisen (PVE) en de gemaakte tekeningen als basis. Maar we gaan verder dan dat en kijken samen met u naar de grotere en gedetailleerdere financiële vraagstukken. Zo creëren we niet alleen een duidelijk beeld van de kosten, maar ook van de mogelijkheden. Dankzij onze betrokkenheid en ruim 30 jaar aan ervaring bent u verzekerd van een betrouwbare en realistische kostenraming. Onze uitgebreide kennis is al bij veel verschillende projecten van toegepaste waarde geweest. Onze projecten bestaan onder meer uit woningbouw, utiliteitsbouw, winkels en horeca. Met de hulp van Moesbergen kunt u ook binnen no-time uw eigen project starten.

Contact Moesbergen Bouwadviesbureau

Moesbergen Bouwadviesbureau ondersteunt u bij uw volledige bouwplannen. Onze deskundige medewerkers adviseren u dan ook graag over de kostenramingen van uw bouwproject. Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Waarom Moesbergen?

  • Creatief en efficiënt
  • Praktisch en ervaren (sinds 1987)
  • Vrijblijvende offertes en kennismaking
  • Kwaliteit en duurzaamheid
  • Duidelijke afspraken