Constructieberekeningen


Naast alle tekeningen zijn er ook verschillende berekeningen nodig bijvoorbeeld van de constructie. In deze constructieberekeningen worden alle constructieve onderdelen berekent op sterkte, doorbuiging, vervorming etc. volgens de wettelijk voorgeschreven normen.

Gebruiksoppervlakte

De gebruiksoppervlakte (GO), is de bruikbare vloeroppervlakte, geschikt voor het beoogde gebruik. Dit is in principe het totale vloeroppervlak tussen de omsluitende wanden min vaste obstakels van enige omvang.

Verblijfsgebied

Een verblijfsgebied (VG) bestaat uit één of meer verblijfsruimten of andere aparte ruimten die met elkaar in verbinding staan en op dezelfde verdieping zijn gelegen. Uitgezonderd de toiletruimte, badruimte, technische ruimte en verkeersruimte. De oppervlakte van de niet-dragende scheidingswanden wordt hierbij meegerekend.

Milieuprestatieberekening

Sinds 1 januari 2013 moet bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning van een nieuwbouwwoning en nieuwe kantoorgebouwen die groter zijn dan 100m² officieel een milieuprestatieberekening worden bijgevoegd. Er bestaat hiervoor echter nog geen prestatie-eis in het bouwbesluit. Gemeentes kunnen dus alleen toetsen of de berekening is toegevoegd.

 

Waarom Moesbergen?

  • Creatief en efficiënt
  • Praktisch en ervaren (sinds 1987)
  • Vrijblijvende offertes en kennismaking
  • Kwaliteit en duurzaamheid
  • Duidelijke afspraken